Pas på pinkoden: Nyt tilfælde af kortsvindel

Kriminelle har tilsyneladende igen set sig varme på ubemandede tankstationer, når de vil forsøge at aflure betalingskort og pinkoder.

Det seneste eksempel er fra et sted nær Viborg, hvor en mand og en kvinde sent onsdag aften blev anholdt af politiet.

Duoen, der menes at være fra Rumænien, sættes af politiet i forbindelse med såkaldt skimmingudstyr, der var installeret på tankstationens betalingsautomat.

Hos lokalpolitiet ønsker Henning Grove ikke at komme med yderligere detaljer om sagen af hensyn til den videre efterforskning.

Anholdelsen skete klokken 22.50, og torsdag skal en dommer i Viborg afgøre, om der er grund til at varetægtsfængsle dem.

For nogle måneder siden behandlede Retten i Hjørring en sag mod en rumænsk mand, der havde gjort sig skyldig i skimming på en ubemandet tankstation i Sindal.

Og i april i år blev to andre mænd dømt for at have installeret lignende udstyr på en stribe JET tankstationer i København, Valby, Rødovre, Birkerød og Fredericia.

På den måde skulle de have afluret oplysninger fra flere hundrede kunder. Mændene monterede blandt andet et kamera, så kundernes indtastning af pinkoden blev filmet.

I Københavns Politi har man tidligere bedt bilister om at være ekstra opmærksomme og at give besked, hvis de ser noget unormalt på betalingsautomaten.

Og selv om man måske står alene på tankstationen, er det fortsat en god idé at skærme sin indtastning af pinkoden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip