Pas på: Politiet advarer mod en hjælpende hånd på vej ind i toget

Den hjælpende hånd på banegården er nemlig ikke altid velment, og det får nu politiet til at reagere.

Ifølge Sydøstjyllands Politi er den fysiske kontakt et ny metode, som tricktyvene anvender for at komme tæt på deres offer, så de kan stjæle punge og andre værdigenstande fra den intetanende passager.

- Tricktyve er snedige og har mange 'arbejdsmetoder' - og på det seneste har vi set flere tilfælde, hvor tricktyven 'hjælper' folk ind i toget, for eksempel med en hånd under armen for derefter at løbe væk. Tilbage står den rejsende så og opdager, at pung og kreditkort er forsvundet fra lommen, tasken eller bagagen, helt uden at han eller hun opdagede det, fortæller vicepolitiinspektør Peter Balsgaard i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet er et almindeligt scenario, at tricktyvene udser sig et offer, som står på en perron og venter på toget med sine ejendele. Da toget triller ind på banegården, tilbyder tricktyven venligt at at hjælpe personen ind i toget.

Gerningsmændene går ofte efter ældre passagerer.

- Samtidig er der god grund til at minde om, at pungen ikke skal ligge yderst i tasken eller baglommen – og at en hjælpende hånd fra en fremmed person altså desværre ikke altid er velment. Husk også at sprede budskabet til familiens ældre personer, så de også kan komme godt frem til jul uden at miste pungen på togturen, lyder opfordringen fra Sydøstjyllands Politi.

Sydøstjyllands Politi beder borgere, som har set eller oplevet denne slags tricktyveri om at kontakte politiet på telefon 114.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip