Pas på: Sådan forsøger svindlere at lokke dit NemID fra dig

Skrevet af Lotte Sørensen

26/07/2014

Mest læste i dag

Har du fået en mail om, at dit NemID ved en fejl er blevet deaktiveret? Så er der sandsynligvis tale om et svindelnummer, og du bør straks slette mailen.

I mailen får du at vide, at du skal klikke på et link for at genaktivere, og her bliver du bedt om at uploade et foto af dit NemID.

Mailen kan lyde således:

- Kære NemID bruger,

Vores systemer har registreret en fejl med dit nøglekort.

Vi anbefaler dig at åbne linket nedenfor og upload dit NemID-kort scannet billede. Hvis du ikke har et kamera, kan du skrive koderne en efter en. Tredje mulighed er at besøge din nærmeste bank placering, og vi vil løse dette i person.

Hvis du ikke vil gøre dette inden for 24 timer, vil dit NemID-konto blive annulleret.

Eller

- Hej!

Vi vil gerne informere dig at vi her til morgen ved en fejl, har deaktiveret flere af vore NemID nøglekort.

Hvis du vil genaktivere dit NemID nøglekort, skal du blot klikke på nedenstående link og udfylde de nødvendige informationer der kræves. Herefter vil det blive aktiveret med det samme. Der er to muligheder - Du kan vælge at udfylde alle nøglekort felterne, eller du kan nemt uploade et billede af dit nuværende NemID nøglekort.

https://nemid.nu/files/nogle.do?ID=GZZBAOAOPPXHHXTQ

Hvis du ikke vil have det genaktiveret, så kan du blot ignorere e-mail og vi vil sende dig et nyt nøglekort inden for 3 uger.

Mange tak, vi beklager ulejligheden.

Med venlig hilsen,
Jesper Fladsen,
NemID

Hvis du er komemt til at give dit NemID til svindlerne, kan de blandt andet bruge det til at logge på din bank. Er du hoppet på fupnummeret skal du spærre dit NemID ved at ringe til Nets på telefon 72 24 70 10