Pas på: Voldsomt blæsevejr rammer i aften

Det bliver ikke en storm som Bodil og Allan, men fredag aften rammes Danmark af et voldsomt blæsevejr.

Det fine forårsvejr afløses af vindstød af stormstyrke, som først går ud over nord- og vestjyderne.

»Det er specielt Nord- og Vestjylland, der får glæde af det voldsomme blæsevejr. Det er kun dem, der bliver ramt fredag aften, og det bliver rigtig voldsomt,« fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Jørn Thomsen.

DMI melder om vindstød på op til 30 meter i sekundet, der kategoriseres som stormstyrke. Og natten til lørdag begynder blæsevejret så at brede sig til resten af landet.

»Natten til lørdag kommer det ned over Kattegat, og så vil det brede sig over resten af landet. Det vil især ramme Nordsjælland lørdag morgen med kraftige vindstød. Det bliver nok på op til 20 meter i sekundet, så styrken aftager en smule i løbet af natten,« siger Jørn Thomsen.

Meteorologen vil endnu ikke komme med advarsler om, at man skal passe på væltede træer eller fritflyvende tagsten, for DMI har endnu ikke et indtryk af, præcis hvor kraftig vinden kommer til at føles.

»Det bliver ikke noget Bodil-agtigt. Men det bliver bestemt et voldsomt blæsevejr, som vil kunne mærkes over det hele,« lyder vurderingen fra Jørn Thomsen.

Dagens Gossip