Passager forsøgte at kapre fly: Ville til Vinter-OL

Et fly fra Ukraine er blevet tvunget til at lande i lufthavnen Sabiha Gokcen i den tyrkiske by Istanbul, efter at en person har forsøgt at kapre flyet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge rapporter har tyrkiske specialstyrker pågrebet manden, og de er nu i gang med at med at gennemsøge flyet for sprængstoffer.

Passageren var ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Dogan påvirket af alkohol og blev angiveligt beroliget af flyets personale og herefter overtalt til at forlade flyet.

Han er formentlig blevet sendt til forhør hos de tyrkiske myndigheder.

Det var en F-16-jager, der tvang passagerflyet til at lande. Flyet tilhørte det tyrkiske lavprisselskab Pegasus Airlines og havde 110 passagerer om bord.

AFP skriver, at en ukrainsk passager angiveligt forsøgte at kapre flyet og krævede, at det fløj mod den russiske by Sotji, der er vært for de olympiske vinterlege.

Kapringsforsøget skete samtidig med åbningsceremonien i Sotji.

Ifølge ubekræftede rapporter har passageren truet med, at der var en bombe om bord. Han forsøgte angiveligt at true med en detonator for at få adgang til flyets cockpit.

- Vi er sikre på, at han ikke trængte ind i cockpittet. Vi ved, at flyet blev forsøgt kapret, inden det fløj ind i tyrkisk luftrum, siger viceminister i det tyrkiske transportministerium Habib Soluk.

Det lykkedes dog for flyets kaptajn at aktivere en alarm, hvorefter F-16 flyet blev sendt på vingerne.

Sikkerhedsfolk er stadig i færd med at undersøge flyet.

Passagerflyet kom angiveligt fra Ukraines næststørste by Kharkiv og var på vej til Istanbul.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip