Passager i styrtet fly: »Passagerne gik i panik, det var kaos«

Der var skrig og panik blandt alle 101 passagerer, da et fly missede landingsbanen i lufthavnen Denpasar på den indonesiske ø Bali og havnede i havet lørdag. Ved den fejlslagne landing knækkede flyet i midt over, men ingen - hverken passagerer eller besætning - mistede livet.

Ifølge 45-årige Ignatius Juan Sinduk, som selv oplevede styrtet og nu ligger på hospitalet, var der kaos.

»Flyet ramte havet med høj fart. Alle skreg, og pludselig fossede vandet ind i flyet. Passagerer gik i panik og kæmpede for at få fat på redningsvestene. Nogle passagerer faldt, andre løb ind i hinanden, det var kaos,« fortæller han til AFP.

Han selv fik en redningsvest og formåede at komme ud af flyet og svømme ind til bredden. Sammen med 52 andre blev han indlagt og er en af de otte, som endnu ikke er udskrevet, fordi han kæmper med vejrtrækningsbesvær. En kvinde er i livsfare.

Flyet er af typen Boeing 737 fra selskabet Lion Air, som er i rivende udvikling. Det til trods for, at selskabet ikke må flyve i amerikansk og europæisk luftrum på grund af sikkerhedsproblemer.

Flyet forulykkede omkring klokken tre lokal tid, og ifølge flyets kommunikationsafdeling var der tre udlændinge om bord; en franskmand samt en mand og en kvinde fra Singapore, mens resten var indonesere.

Årsagen til uheldet er endnu ukendt, og selskabet oplyser, at flyet var helt nyt, mens piloten har seks års erfaring i bagagen. Og selskabet tester stikprøvevis deres ansatte for stoffer, efter flere piloter de seneste år er blevet anholdt for at besidde og forbruge stoffet crystal meth.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip