Passagerer kan ombooke flybilletter efter angreb i Nice

Flyselskabet SAS har besluttet at give deres passagerer mulighed for gratis at ombooke flybilletter til den franske by Nice efter angrebet i byen, hvor mindst 84 mennesker har mistet livet.

Det oplyser Mariam Skovfoged, pressechef hos SAS.

- Vi giver vores passagerer mulighed for at ombooke deres billetter, hvis de nu er bekymrede og ikke har lyst til at tage derned med det samme.

- De kan ombooke deres billetter indtil 22. juli, og så kan de rejse indtil 22. oktober, siger pressechefen.

Selskabet har fredag morgen ikke oplevet mærkbare ændringer i passagerer, der aflyser rejser eller vil tidligere hjem fra ferie.

SAS har to afgange til Nice fredag, hvoraf den ene er fløjet. Lørdag og søndag har selskabet tre afgange.

- Indtil videre er det fyldte fly, siger Mariam Skovfoged og tilføjer:

- Nice er en populær destination her i sommermånederne.

Ligesom SAS tilbyder flyselskabet Norwegian ifølge det norske nyhedsbureau NTB også sine kunder ombooking.

- Passagerer med billetter til og fra Nice med afgang til og med 24. juli vil få mulighed for at ændre rejsedato gratis frem til 7. august, oplyser pressekontakt i Norwegian Astrid Mannion til NTB.

Derudover tilbyder Norwegian også, at kunder, der har købt billetter til Nice med afgang frem til 24. juli, kan få deres billetter refunderet.

Der er ingen charterrejser til Nice, men mange rutefly til byen, der er en meget populær feriedestination for danskere.

Det var torsdag aften, at en lastbil kørte ind i en folkemængde i Nice, hvor mange befandt sig på gaden for se fyrværkeri og fejre Frankrigs nationaldag, Bastilledagen.

Ud over mindst 84 døde er omkring 50 mennesker kvæstet ifølge nyhedsbureauet AFP, hvoraf 18 af dem er i kritisk tilstand.

Fransk politi har identificeret føreren af lastbilen, der blev skudt og dræbt af politiet, som en 31-årig fransk-tunesisk mand født i Tunesien.

/ritzau/

Dagens Gossip