Passagerfly rammer drone før landing i London-lufthavn

Et passagerfly fra British Airways menes at have ramt en drone, da det søndag eftermiddag landede i lufthavnen Heathrow vest for London.

Myndighederne har ifølge BBC ikke bekræftet, at det var en drone, som ramte flyet.

Netop frygten for at tordne ind i en drone er steget. Britiske piloter har for nylig krævet en undersøgelse af, hvad der vil ske ved en sådan kollision.

Ifølge britisk politi landede passagerflyet, der var på vej fra Genève i Schweiz til Heathrow, uden problemer.

Efter landingen rapporterede piloten på flyet, der havde 132 passagerer om bord, at snuden på hans Airbus A320 havde ramt en genstand, som ifølge hans vurdering var en drone.

Politiet har indledt en undersøgelse af hændelsen. Det er, hvis det bekræftes, første gang, et passagerfly kolliderer med en drone på britisk grund.

Piloter har opfordret til en undersøgelse af, hvad der vil ske, hvis et passagerfly bliver ramt af en drone, skrev BBC i begyndelsen af marts.

Over et halvt år i fjor blev der registreret 23 tilfælde, hvor det var tæt på at gå galt ved lufthavne i Storbritannien.

I et tilfælde var en af de ubemandede droner kun 25 meter fra en Boeing 777 nær Heathrow.

Episoden i Heathrow var en af 12, som er blevet markeret som en "A-hændelse" af et uafhængigt lufthavnsråd, UK Airprox Board, da der i den travle lufthavn menes at være overhængende fare for en kollision.

De regler, der er udarbejdet af Den Civile Luftfartsmyndighed, CAA, forbyder ubemandede flyvninger mindre end 50 meter fra fly, biler og både.

Flyspecialister sagde i marts til BBC, at der foreligger mange data om følgerne af sammenstød mellem fly og større fugle, men at droner nødvendiggør ny forskning på området.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip