Passagerrekord i Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavne satte i 2012 passagerrekord for andet år i træk med 23,3 millioner rejsende til trods for, at lufthavnen blev berørt af fem konkurser i europæisk luftfart i løbet af året. 

De mange rejsende kunne også mærkes på omsætningen, og derudover brugte den enkelte passager flere penge i lufthavnens shoppingcenter. Korrigeret for særlige forhold steg resultatet efter skat med 11,3 procent til 863,3 millioner kroner.

- Vi har set signifikante stigninger i både antallet af interkontinentale passagerer og transferpassagerer, og styrker fortsat vores position som nordeuropæisk trafikknudepunkt, udtaler Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavne A/S  i en pressemeddelelse.

I 2013 forventes en stigning i det samlede antal passagerer. Helårseffekten af de mange nye ruter i 2012 forventes at give en positiv effekt i 2013. Endvidere forventes 2013 at blive positivt påvirket af fuldsårseffekten af de ruter som blev erstattet efter Cimber Sterlings konkurs i 2012.

Den fortsatte økonomiske usikkerhed i euroområdet og lukkede ruter som følge af indskrænkninger hos flyselskaberne kan dog påvirke udviklingen for 2013.

Dagens Gossip