Patientdrab koster sygeplejerske landets strengeste straf

En sygeplejerske fra Nykøbing Falster idømmes fængsel på livstid for med dødelige doser af medicin at have dræbt tre patienter og for at have forsøgt at tage livet af en fjerde.

Dommen er afsagt fredag formiddag af et enigt nævningeting ved Retten i Nykøbing Falster, der blot skulle bruge 15 minutter på at udmåle straffen.

Den 31-årige Christina Hansen har siden sin anholdelse 1. marts 2015 nægtet sig skyldig. Derfor kunne forsvarsadvokat Jørgen Lange også øjeblikkeligt meddele, at dommen ankes til landsretten.

Efter skyldkendelsen anbefalede Jørgen Lange, at fængselsstraffen i det mindste skulle have en maksimal længde på eksempelvis 12 eller 14 år.

Men også her fik anklager Michael Boolsen medhold, da han netop pegede på livstid som den eneste rigtige straf.

- Den tiltalte var ikke en dødsengel. Hun var en dødsdjævel, sagde anklageren blandt andet i sin begrundelse for, at retten burde idømme den tiltalte landets strengeste straf.

Den 31-årige kvindes forbrydelser har fundet sted på det lokale sygehus i årene 2012-2015.

Under drabssagen har en stribe kolleger fortalt, at de længe havde mistænkt den tiltalte for at skade patienter, inden hun blev anholdt. Flere var af den opfattelse, at den unge sygeplejerske med vilje forgiftede patienter i en syg jagt på drama og opmærksomhed.

Denne udlægning underbygges af en personundersøgelse, der i forbindelse med sagen har påvist, at Christina Hansen lider af en personlighedsforstyrrelse, der er kendetegnet ved egocentricitet og manglende tanke for andre.

Det er imidlertid langt fra alle, der er overbevist om sygeplejerskens skyld. Under retssagen har en gruppe kolleger således vidnet til hendes fordel, ligesom både hendes kæreste og forældre har fulgt retsmøderne fra forreste række.

Efter fredagens afgørelse ønskede ingen af dem at kommentere rettens afgørelse.

Ud over fængselsstraffen skal Christina Hansen betale sagens omkostninger og en erstatning på 25.000 kroner til den 74-årige patient Maggi Rasmussen, der overlevede drabsforsøget.

De pårørende til en af de døde patienter, den 66-årige Viggo Petersen, tilkendes en erstatning på 427.000 kroner. Tilsyneladende forelå der intet krav om erstatning fra pårørende til sagens andre ofre.

/ritzau/

Dagens Gossip