Patienter får bedre forhold med budgetforlig for Region Hovedstaden

Sådan lyder nogle af overskrifterne i et bredt budgetforlig for Region Hovedstaden, som blev indgået fredag.

»Vi er utroligt glade for, at vi er så mange partier, der er gået sammen. Jeg synes, det er lykkedes os at holde den rette linje hele vejen fra stort til småt,« siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S).

Budgetaftalen er kommet i hus mellem Socialdemokraterne, SF, Venstre, de Radikale, Enhedslisten og løsgængerne Karin Helweg-Larsen og Andreas Røpke, og den fordeler et samlet budget på 38,8 milliarder kroner.

I næste års budget har politikerne sat penge af til en lang række initiativer. Eksempelvis får regionens hospitaler tilført 40 millioner kroner for undgå overbelægning på de medicinske afdelinger, så ingen skal ligge på gangene.

»Overbelægningsproblematikken er noget, som vi har beskæftiget os meget med de sidste mange måneder,« siger regionsrådsmedlem Lise Müller (SF).

Partierne er også enige om at afsætte 15 millioner kroner til at forkorte ventetiden for kræftbehandling ved at udvide arbejdstiderne, ansætte mere personale og undgå flaskehalse.

Derudover vil regionen bruge 146 millioner kroner til investeringer i nyt udstyr blandt andet til kræftbehandling.

Region Hovedstadens bilpark står også over for en udskiftning, da partierne har besluttet, at alle nye såkaldte lette køretøjer - undtagen ambulancer og akutlægebiler - fra 1. juli skal være el-biler.

Endelig vil regionen bruge knap en milliard kroner til at bygge automatiserede sterilcentraler, hvor robotter gør det rutineprægede arbejde med at behandle hospitalsudstyr.

Dagens Gossip