Patienter i isolation: Influenza over Danmark

Det er for alvor blevet tid til at danskerne skal blive liggende i sengen, for ifølge Statens Serum Institut har infuenzaen nu ramt landet. 

i Region Hovedstaden er der nu sendt mails rundt på landets sygehuse, så læger og sygeplejersker kan tage særlige forholdsregler i brug nu, hvor man kan forvente, at patienter ankommer til sygehuset med influenza.

- I sidste uge så vi en stigning i antallet af influenzatilfælde, så vi kom op på i alt 80 registrerede tilfælde af influenza A i Danmark. Onsdag gør vi igen tallene op og ser på udviklingen, forklarer Tyra Grove Krause, overlæge og afsnitsleder ved Statens Serum Institut, ifølge Søndagsavisen. 

Landets sygehuse skal nu tage forholdsregler for at sygdommen ikke spreder sig internt på landets hospitaler. Patienter, der mistænkes for at have influenza skal således i isolation og behandles med særlig medicin, såsom præparatet Tamiflu.

- Vi forestiller os, at forekomsten vil stige de næste uger, siger Tyra Grove Krause.

Børn og unge bliver ramt hårdest

Cirka hver femte år rammes Danmark af en influenzaepidemi, som kan lægge helt op til 20 procent af befolkningen syge. Det er dog endnu for tidligt at sige om det vil ske i år.

Tyra Grove Krause forklarer, at virussen sandsynligvis i år vil ramme unge og børn hårdere end den ældre del af befolkningen.

- Der er tale om en type virus, som minder om et, der florerede for mange år tilbage i 40’erne eller 50’erne. Derfor kan vi forvente at især mange ældre borgere har en vis immunitet overfor det, siger hun til Søndagsavisen. 

Det er positivt, at de ældre muligvis rammes i mindre grad, da den ret alvorlige virussygdom, kan være livstruende for de svageligste ældre.

Der er tale om 80 tilfælde af typen Influenza H1N1, som er en såkaldt influenza A. Det er den mest hyppige og også den mest alvorlige. Der er dog også 35 tilfælde af Influenza B, der som regel er lidt mindre alvorlig.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip