Patientforening forstår indgreb

»Vi så selvfølgelig helst, at parterne var blevet enige i almindelige forhandlinger. Men regeringen har et stort ansvar over for den danske befolkning og specielt over for de dårligst stillede, som har mest brug for at kunne komme til deres egen læge,« siger foreningens administrerende direktør, Henrik Nedergaard.

Han understreger, at Diabetesforeningen ikke støtter den ene eller den anden part i striden om de praktiserende lægers vilkår. Alligevel ser man med tilfredshed på det lovforslag, som regeringen har fremlagt i forbindelse med indgrebet.

»Med kravet om at kunne placere lægehuse i tyndt befolkede områder lever regionerne op til deres ledelsesansvar på sundhedsområdet og tager det nødvendige hensyn til de svageste i Danmark. Det her drejer sig også om at bekæmpe ulighed i sundhed,« siger Henrik Nedergaard, der ligeledes roser forslaget om at styrke lægernes faglighed, så forskelle i behandlingstilbud udjævnes.

»Som det er i dag, oplever vi i nogle tilfælde, at behandlingen af diabetespatienter afhænger af, hvilket postnummer de bor i. Det kan ikke være rigtigt. Det vil være til fordel for patienterne og er en forudsætning for, at vi kan tackle de enorme udfordringer, diabetesepidemien stiller os overfor,« siger direktøren.

I Diabetesforeningen anslår man, at 600.000 danskere vil lide af diabetes i 2023, næsten dobbelt så mange som i dag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip