Patientforening positive over for øget digitalisering

»Vi er positive over for de fleste elementer i den her digitaliseringsstrategi. Jeg tror, at det er i patienternes interesse, at der bliver bedre mulighed for at bruge den nye teknologi til at komme i kontakt med sin læge eller med hospitalet. Men det er vigtigt, at man så bruger den moderne teknologi rigtigt,« siger Erik Bach, formand for Patientforeningen, og uddyber:

»Det er selvfølgelig aldeles afgørende, at systemerne og programmerne virker, inden man går i gang med en digitaliseringsstrategi. Programmerne skal være kompatible og kunne fungere upåklageligt, så patienterne oplever, at det er let at arbejde med. Og jeg mener, at man gang på gang overser, at mange mennesker ikke nødvendigvis er skrappe på tastaturet. Her skal man sørge for, at man kan kommunikere i tale over nettet, for eksempel ved at bruge Skype, så man ikke taber de mennesker, der har svært ved at sætte sig ind i en masse programmer og i det hele tage bruge IT.«

I forbindelse med digitaliseringen ønsker regeringen at hive danske sundhedsvæsen ud af udviklingsstadiet på IT-området, så digitaliseringen for alvor kan blive en fast del af kommunikationen mellem patienter og sundhedspersonale.

I forbindelse med strategien, som er aftalt mellem regeringen, Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner, investerer regeringen 80 millioner kroner i øget digitalisering, hvor de 75 millioner kroner vil gå til såkaldt telemedicin, hvor man behandler patienter via mail, videochat eller lignende.

Ifølge Erik Bach er det afgørende, at man har fokus på brugervenligheden, hvis strategien kan blive en succes.

»Men hvis man er opmærksom på at gøre de moderne kommunikationsformer brugervenlige, så ligger der til gengæld nogle muligheder, som jeg tror kan komme patienterne til gavn. Hvis man lige er blevet udskrevet eller lignende, kan det give noget tryghed, at man kan komme i kontakt med lægen på en hurtig og effektiv måde,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip