Patientformand bakker op om læge-lovforslag

I dag er den eneste røde tråd i et behandlingsforløb ofte patienten selv.

Regeringens bebudede lovforslag i lægekonflikten gør det nemmere at være patient, fordi det sikrer en bedre sammenhæng i behandlingen og større mulighed for kvalitet i praksis.

Det siger formand for Danske Patienter, Lars Engberg. Danske Patienter er paraplyorganisation for patientforeningerne i Danmark.

Danske Patienter mener, at regeringens lovforslag overordnet er udmærket, fordi det forpligter lægerne til et samarbejde med den øvrige sundhedssektor på lige fod med de øvrige kommunale sundhedstilbud og hospitalerne.

- I dag er der ikke nødvendigvis en sammenhæng for patienten mellem hospitalet, egen læge og kommunen. Der bliver ikke udvekslet data, og den eneste røde tråd er ofte patienten selv, siger han.

Kræftens Bekæmpelse har ligesom Danske Patienter afleveret et høringssvar til sundhedsministeren, og det første og vigtigste råd er, at parterne skal finde et kompromis.

- Der er masser af muligheder for kompromis til patienternes bedste, siger formand for Kræftens Bekæmpelse, Frede Olesen.

Kræftens Bekæmpelse mener, at ingen af parterne har taget det nødvendige hensyn til patienternes interesser.

- Det er en meget utryg situation for alle, at den frie adgang til almen praksis kan blive vanskeliggjort af den opståede konflikt mellem de involverede parter, skriver foreningen i sit høringssvar.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse kan kompromiset bygges op om, at der skal være langt større faglighed i rådgivningen, og at der skal være tryghed for patienterne.

- Selvfølgelig skal man have de praktiserende læger stærkt med i den faglige rådgivning, og så skal vi tage hensyn til kerneværdier i almen praksis: nemlig det fortrolige rum. Det gælder om at finde balancen, siger han.

Kræftens Bekæmpelse støtter, at man bruger data til kvalitetsudvikling, men det skal være under hensyn til databeskyttelses for den enkelte person.

Både Danske Patienter og Kræftens Bekæmpelse mener, at praksisudvalget er for snævert sammensat, og at de praktiserende læger skal deltage for at sikre den nødvendige faglighed.

- Vetoretten er derimod forældet, siger Frede Olesen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip