Patientorganisation glæder sig over psykiatrirapport

Psykiatriudvalgets anbefalinger er samlet i en rapport, som skal danne grundlag for en national handlingsplan på psykiatriområdet, der blandt andet skal nedbringe brugen af tvang over for psykiatriske patienter. Generelt bliver anbefalingerne taget godt imod af Danske Patienter:

»Der er også en erkendelse og et fokus på de pårørendes rolle, og det er godt, de er nemlig vigtige og meget ofte en del af behandlingen. Til gengæld hæfter vi os ved, at selvskade får meget lidt fokus, og det er vi lidt skuffede over. Men generelt synes vi, rapporten er et godt indspark, og vi er glade for, at regeringen tager positivt imod den og ikke skyder forslagene ned med det samme, som man har oplevet i andre sammenhænge,« siger Lars Engberg.

Astrid Krag sagde fredag til Berlingske Nyhedsbureau, at der stadig er mange fordomme om mennesker med sindslidelser, og at omkring 10-20 procent af danskerne skønnes at få en psykisk lidelse på et givent tidspunkt i livet.

»Det er en brændende platform, vi står på. Der skal nogle grundlæggende ændringer til, der kan give et løft i behandlingen af psykisk syge, både for samfundets skyld, men først og fremmest for de mennesker, der har en sindslidelse,« sagde Astrid Krag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip