Patrick bombarderet i sit skydetelt

- Jeg holdt op med at tælle dem, siger han storsmilende. - Jeg har haft hårde kampe for Frölunda, men det her er den hårdeste i denne sæson. Resultatet betyder ikke så meget i sådan en test, men fysisk og mentalt betyder kampen meget for os, for det er den type hold, vi møder i VM. Vi viste, at vi vil være med.

Patrick Galbraith var på isen i fem Elitseriekampe i denne sæson, men sad ellers på Frölundas bænk eller var lejet ud til Oskarshamn i Allsvenskan. - Dejligt med matchtræning. Og ingen af mine fire tidligere holdkammerater fra Espoo Blues i SM-liiga scorede, ler han. Det meste af tiden foregik det i den danske zone, men ikke desto mindre kom Danmark foran i starten af anden periode på et slagskud fra backen Stefan Lassen.

Landstræner Per Bäckman tog halvandet minut før tid Patrick Galbraith ud, og sølle ét sekund før tid scorede finnerne i tomt mål.

- Vi arbejdede stenhårdt og spillede en klart godkendt kamp mod et fantastisk godt hold. Vi viste fighterånd og faldt med ære, konkluderer Per Bäckman. Per Bäckman glædede sig over Patrick Galbraiths storspil, men lige så mange roser havde han til backparret Stefan Lassen og Rasmus Nielsen. - Uden konkurrence var de vores bedste backs, siger han. At Per Bäckman har et attraktivt job, har DIU fået adskillige beviser på, siden det blev kendt, at hans kontrakt ikke forlænges efter VM.

- Trænere fra Sverige, Finland, Canada og USA har via deres agenter henvendt sig til os, og desuden har vi selv en liste. Dén profil, vi søger, skal vi have på plads med Team Danmark. Vi skal bl.a. diskutere, om udviklingsarbejdet skal være den røde tråd a la Jim Brithén, siger DIUs direktør, Enver Hansen, og tilføjer:

- De fleste ansøgere er svenskere, som vi jo også i mange år har haft gode erfaringer med. Per Bäckmans efterfølger ventes først offentliggjort sidst i maj.

Landskamp, Gentofte Skøjtehal

Danmark-Finland 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)

Dagens Gossip