Paukisten har hængt fire talibanere fra skolemassakre

I Pakistan blev fire mænd med tilknytning til Talibanbevægelsen TWG onsdag hængt for deres rolle i en massakre på 132 børn på en af hærens skoler for et år siden, oplyser medier og sikkerhedskilder i Peshawar.

Det var første gang, at en af Pakistans militære domstole gennemførte henrettelser af civile. Domstolene blev oprettet efter massakren ved en forfatningsændring.

Tre sikkerhedskilder bekræfter, at hængningerne fandt sted tidligt på dagen i Kohats centrale fængsel.

De fire mænd blev dømt for at medvirke i angrebet på Army Public School i byen Peshawar i det nordvestlige Pakistan 16. december sidste år.

Terrorangrebet, hvor talibanerne åbnede ild mod skolens elever og lærere, kostede 141 mennesker livet, herunder 132 skolebørn.

Pakistan havde egentlig afskaffet dødsstraf for seks år siden, men på grund af angrebet i Peshawar blev den genindført.

De henrettede var alle medlemmer af gruppen Toheedwal Jihad Group (TWG), som ikke tidligere har været kendt, og som er en del af Taliban i Pakistan.

Tre andre er også blev dømt til døden for at have medvirket til angrebet, men deres henrettelser er ikke blevet eksekveret endnu.

Alle de ni personer, som udførte selve angrebet, blev dræbt på den militærdrevne skole i Pakistans hidtil blodigste terrorangreb. Dødstallet overstiger de 139, der blev dræbt ved et bombeangreb, der var rettet mod tidligere premierminister Benazir Bhutto i Karachi i 2007.

De bevæbnede mænd, der angreb, gik fra klasseværelse til klasseværelse. Her skød og dræbte de børn helt ned til 12 års alderen.

Den øverste militære talsmand, general Asim Bajwa, siger, at 132 elever og ni ansatte blev dræbt under den otte timer lange massakre. Desuden blev de ni angribere dræbt.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip