Pave Frans møder danske ministre før klimatopmøde

Skrevet af admin

14/09/2015

Mest læste i dag

Det er de færreste danske ministre beskåret at blive inviteret til audiens hos paven i Vatikanet. Men nu får klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) og miljøminister Eva Kjer Hansen (V) chancen, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

De to ministre skal i audiens hos paven onsdag 16. september.

Paven vil møde EU's klima- og miljøministre før FN-topmødet 25.-26. september i New York om verdensmål og klimatopmødet COP 21 i november-december i Paris.

I juni advarede pave Frans mod truende klimaudfordringer som et moralsk spørgsmål, der berører menneskeheden, især de fattigste.

- Danmark har altid været stærkt engageret i klimaspørgsmålet. Jeg synes derfor, det er positivt, at paven nu også går aktivt ind i kampen for at modvirke klimaforandringerne, siger Lars Christian Lilleholt i en pressemeddelelse.

- Pavens engagement er samtidig med til at opbygge politisk momentum (styrke, red.) i forhandlingerne forud for COP 21 i Paris.

Ved audiensen deltager EU's to kommissærer for klima og miljø. Paven skal senere under topmødet i New York tale til FN's Generalforsamling, som ledes af danske Mogens Lykketoft (S).

Her skal FN's nye verdensmål vedtages, og Lars Christian Lilleholt og Eva Kjer Hansen deltager ved topmødet i New York.

Danmark kendes internationalt for vedvarende energi som vindmøller og grøn teknologi som vandteknologi, især i Jordens allerfattigste egne, påpeger Eva Kjer Hansen.

- Danmark er en lille, men vigtig brik i det store puslespil, som skal sikre rent drikkevand, et sundt miljø og gode livsvilkår over hele kloden - specielt i de allerfattigste egne af verden. Derfor ser jeg frem til at møde paven i Vatikanet, siger Eva Kjer Hansen.

/ritzau/