Pave Frans møder danske ministre før klimatopmøde

Det er de færreste danske ministre beskåret at blive inviteret til audiens hos paven i Vatikanet. Men nu får klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) og miljøminister Eva Kjer Hansen (V) chancen, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

De to ministre skal i audiens hos paven onsdag 16. september.

Paven vil møde EU's klima- og miljøministre før FN-topmødet 25.-26. september i New York om verdensmål og klimatopmødet COP 21 i november-december i Paris.

I juni advarede pave Frans mod truende klimaudfordringer som et moralsk spørgsmål, der berører menneskeheden, især de fattigste.

- Danmark har altid været stærkt engageret i klimaspørgsmålet. Jeg synes derfor, det er positivt, at paven nu også går aktivt ind i kampen for at modvirke klimaforandringerne, siger Lars Christian Lilleholt i en pressemeddelelse.

- Pavens engagement er samtidig med til at opbygge politisk momentum (styrke, red.) i forhandlingerne forud for COP 21 i Paris.

Ved audiensen deltager EU's to kommissærer for klima og miljø. Paven skal senere under topmødet i New York tale til FN's Generalforsamling, som ledes af danske Mogens Lykketoft (S).

Her skal FN's nye verdensmål vedtages, og Lars Christian Lilleholt og Eva Kjer Hansen deltager ved topmødet i New York.

Danmark kendes internationalt for vedvarende energi som vindmøller og grøn teknologi som vandteknologi, især i Jordens allerfattigste egne, påpeger Eva Kjer Hansen.

- Danmark er en lille, men vigtig brik i det store puslespil, som skal sikre rent drikkevand, et sundt miljø og gode livsvilkår over hele kloden - specielt i de allerfattigste egne af verden. Derfor ser jeg frem til at møde paven i Vatikanet, siger Eva Kjer Hansen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip