Pave Frans sælger tre gange så godt som Benedikt

Mere end 6,6 millioner mennesker deltog i ceremonier og arrangementer med pave Frans fra hans tiltrædelse i marts og frem til udgangen af 2013.

Dermed tiltrækker den nye pave langt flere besøgende end den tidligere pave Benedikt, viser den nye opgørelse. Der deltog 2,3 millioner mennesker i ceremonier og arrangementer med den tidligere pave Benedikt i 2012.

Ifølge Vatikanet er tallene baseret på et skøn og på billetsalg til arrangementer i og omkring Vatikanet.

Det gælder eksempelvis messer, private og offentlige arrangementer og et skøn for, hvor mange, der ser med, når paven ugentligt velsigner folk på Peterspladsen.

Sidste år blev pave Frans udnævnt af Times Magazine som "Person of the Year" - altså årets person.

Han har trukket folk til Vatikanet på grund af sin udadvendthed, enkle og venlige stil. Pave Benedikt var mere tilbageholdende og mindre spontan, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Da pave Frans, som den første ikke-europæiske pave i 1300 år, overtog embedet, var udfordringen blandt andet at luge ud i skandalerne i den katolske kirke. Den har blandt andet været ramt af sager omhandlende sexmisbrug af mindreårige.

Pave Benedikt trak sig tilbage på grund af helbredsproblemer i februar sidste år og blev dermed den første pave, der gjorde det, i mere end 600 år.

Efter at have forladt embedet slog Benedikt, der nu kaldes pave emeritus Benedikt XVI, sig ned i den lille bjerglandsby Castel Gandolfo lidt uden for Rom.

Pave Frans er blevet populær på sine udtalelser, der opfordrer kirken til at være tættere på fattige og være mere barmhjertig og mindre fordømmende.

Tallene omfatter ikke de mennesker, der dukkede op for at se paven på hans udlandsrejser til eksempelvis Argentina, hvor han er født, og til Lampedusa i Italien, hvor en række immigranter blev reddet op af havet sidste år.

Tallene for pave Benedikts optrædener blev offentliggjort 4. januar sidste år.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip