Paven advarer om klimakrise på Afrika-besøg

Pave Frans' rejse til Afrika starter onsdag i Kenyas hovedstad, Nairobi, hvor den katolske kirkes overhoved blandt andet benytter lejligheden til at advare landets ledere om den alvorlige situation for det globale klima.

- Den alvorlige klimakrise, som verden står overfor, kræver en endnu større følsomhed i forholdet mellem mennesker og naturen.

- Der er en klar sammenhæng mellem beskyttelse af Jorden og etableringen af en retfærdig og rimelig social orden, siger pave Frans ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Der kan ikke være nogen fornyelse af vores forhold til naturen uden en fornyelse af menneskeligheden selv.

Besøget i Nairobi er det første af tre besøg i afrikanske lande på et tidspunkt, hvor kontinentet plages af usikkerhed.

Ifølge paven er behovet for at adressere fattigdom drivkræften bag kampen for undgå fremtidige konflikter.

- Erfaringen viser, at vold, konflikt og terrorisme næres af den frygt, mistillid og trøstesløshed, der bliver født af fattigdom og frustration, siger pave Frans i sin tale i Kenya.

- I sidste ende må kampen mod disse fjender af fred og fremskridt kæmpes af mænd og kvinder, der uden frygt tror på de store spirituelle og politiske værdier, der inspirerede fødslen af denne nation.

Paven opfordrer også de kenyanske myndigheder til at vise gennemsigtighed i deres beslutninger på alle niveauer med henblik på fordelingen af landets goder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip