Paven beder og faster for Syrien

Pave Frans, der torsdag kaldte en militæraktion mod Syrien »en nytteløs sag«, førte selv an, da katolikker over hele verden blev opfordret til at bede og faste for fred ikke bare i Syrien, men også i Mellemøsten og resten af verden.

Under en seks timer lang gudstjeneste i den romersk-katolske kirke al-Zeitouna i Damaskus blev de kristne syrere ifølge nyhedsbureauet Reuters opfordret til at blive i Syrien på trods af borgerkrigen.

Læs også: Videooptagelser fra Syrien skal overbevise Kongressen

»Jeg beder, beder, beder jer, vores kære, om at blive her. Vi bliver. Hvis I tager af sted, tager vi af sted. Så vi beder jer: Hold op med at komme til vores præster for at spørge om visa. Unge mænd, unge kvinder, bliv her. Hvis I tager af sted, hvem bliver her så? Kun vores muslimske brødre,« sagde patriark Grégoire III Laham ifølge Reuters under gudstjenesten.

Krigen har udviklet sig til at blive mere og mere sekterisk, siden den startede som fredelige protester mod præsident Bashar al-Assad i marts 2011.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Imens i USA arbejder præsident Barack Obama på at samle opbakning fra Kongressen og det internationale samfund til at angribe mål i Syrien for at straffe det syriske styre for brug af kemiske våben og for at forhindre fremtidig kemisk krigsførelse.

Den amerikanske regering fastholder, at præsident Bashar al-Assads regeringstropper stod bag et kemisk angreb, der kostede op mod 1.400 syrere livet den 21. august uden for Damaskus.

Dagens Gossip