Paven besøger den gamle revolutionsleder Fidel Castro

De ser ud til at være ellevilde, cubanerne, med pave Frans.

Han indledte lørdag sit officielle besøg i Cuba, og søndag har han holdt udendørsmesse på den ikoniske Revolutionsplads i hovedstaden Havana.

Flere hundredetusinde cubanere hørte på paven.

den 78-årige gæst fra Vatikanet har nået mere end at holde messe og vinke til de mange cubanere, der forsøger at få et glimt af ham.

En talsmand for Vatikanet siger, at pave Frans også har været forbi den nu tidligere præsident Fidel Castros private hjem.

Her mødte paven den 89-årige Castro, som stod i spidsen for den cubanske revolution i 1959.

I 2006 trak helbredsproblemer ham fra præsidentposten på grund, og i 2008 blev det permanent. Hans bror, Raul Castro, har nu taget over.

Talsmanden siger, at paven og Fidel Castro talte "meget uformelt og i en venlig atmosfære". Castros kone, Dalia Soto del Valle, var også til stede.

Paven er i Cuba på et tidspunkt, hvor der er sket et politisk tøbrud mellem Cuba og den gamle fjende USA. Faktisk har paven været med til at skubbe på for at få diplomatiske forbindelser mellem de to stater op at stå.

Mange af dem, der var mødt frem for at høre messen med paven, så frem til det - blandt andet fordi den argentinsk-fødte pave taler spansk som de selv.

- Frans er kommet for at velsigne den nye union mellem Cuba og USA, sagde den 32-årige Enrique Mesa, der arbejder i turistindustrien.

Men i sin messe på Revolutionspladsen talte paven ikke direkte om den politiske situation.

Cuba står over for en periode med både økonomiske og politiske omvæltninger, og paven advarede om, at man skal passe på, at man ikke kommer til at tænke for meget på sig selv, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Kristne opfordres hele tiden til at lægge deres egne ønsker til side, for i stedet at tage sig af de mest sårbare, sagde paven til de mange mennesker og tilføjede:

- Man skal passe på ikke at blive fristet til blot at tjene sine egne interesser.

Pave Frans rejser tirsdag videre til USA.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip