Paven besøger Skandinavien for første gang siden 1989

Skrevet af admin

25/01/2016

Mest læste i dag

For første gang siden 1989 får Skandinavien besøg af en pave. Det sker til efteråret, når det gamle danske bispesæde i Lund i Skåne får besøg af pave Frans.

Han vil ifølge den svenske folkekirkes hjemmeside aflægge visit i den sydsvenske universitets- og domkirkeby 31. oktober.

Anledningen er, at katolikker og lutheranere sammen vil gøre opmærksomme på 500-året for reformationen.

- Jeg er meget glad for, at paven kommer til Lund, og at den romerskkatolske sammen med Det Lutherske Verdensforbund indbyder til dette enestående møde, siger den svenske folkekirkes ærkebiskop, Antje Jackelén, til Svenska kyrkans hjemmeside.

Reformationen i Sverige siges at være begyndt i 1527 under den daværende konge, Gustav Vasa. Lund var på det tidspunkt en del af Danmark. Det var den frem til 1658, da Skåne blev svensk.

Med 500-året for reformation som anledning kan pavebesøget dermed siges at ske i rigelig god tid.

Det er første gang, at en pave besøger Skandinavien siden 1989. Her besøgte den daværende pave, Johannes Paul II både Danmark, Sverige og Norge.

Mange vil nok huske pavebesøget for, at Johannes Paul ved sin ankomst til Flyvestation Værløse nord for København tabte sin kalot, da han skulle kysse jorden.

/ritzau/