Paven tager 12 flygtninge fra Lesbos med hjem i flyet

Skrevet af admin

16/04/2016

Mest læste i dag

12 flygtninge gik med om bord i pavens fly på den græske ø Lesbos for at flyve med tilbage til Vatikanet, skriver Reuters.

Tidligere rapporterede græsk tv, at pave Frans havde planer om at tage tre flygtningefamilier med sig til Vatikanet - heraf otte syrere. Deres navne blev udtrukket ved lodtrækning før pavens besøg på den græske ø.

- Paven ønskede at gøre en velkomstgestus over for flygtninge. Tre flygtningefamilier fra Syrien ledsager ham tilbage til Rom lørdag. Det er familier fra Syrien - i alt 12 personer, hvoraf seks er børn, hedder det i en erklæring fra Vatikanet.

I den kaotiske indhegnede flygtningelejr på den græske ø var der både børn og voksne, som brød grædende sammen og bad paven om hjælp, efter at deres fortsatte rejse er blevet forhindret af EU's beslutning om at lukke en flygtningerute, som en million har benyttet siden begyndelsen af 2015.

Pave Frans, som er den øverste leder for verdens 1,2 milliard katolikker, udvekslede håndtryk med hundredvis af mennesker i Moria flygtningelejren, hvor der er indkvarteret over 3000.

- Jeg vil gøre det klart for jer, at I ikke er alene. Mist ikke håbet, hed det i en tale fra paven, som erklærede, at "vi er alle migranter".

Paven traf beslutningen om Lesbos-besøget kort efter, at EU begyndte at implementere programmet om at tilbagesende migranter, der kommer til de græske øer fra Tyrkiet.

Den argentinskfødte pave har gjort hjælp og støtte til mennesker, som flygter fra fattigdom og krig, til et centralt tema i sit virke. I 2013 var han på et symbolsk besøg på den italienske ø Lampedusa.

/ritzau/Reuters