Paven vender hjem til Sydamerika

Det er den nye paves første udlandsbesøg, men for paven, som selv har argentinske rødder, bliver der på mange måder også tale om en rejse hjem til Latinamerika.

Selv glæder paven sig til besøget, hvor han blandt andet skal markere World Youth Day (WYD), en tilbagevendende begivenhed, hvor unge katolikker fra hele verden samles for at markere deres tro.

»Jeg ankommer til Brasilien om nogle få timer, og mit hjerte er allerede fuld af glæde, fordi jeg snart vil være hos jer for at fejre den 28. WYD,« skrev paven på sin Twitter-profil efter afrejse fra Rom.

Siden han blev udpeget i marts i år, har pave Frans prædiket nøjsomhed og ydmyghed. I tråd med denne filosofi bar den 76-årige pave selv sin håndbagage om bord på flyet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Pilgrimme fra hele verden er allerede strømmet til Rio de Janeiro for deltage i den religiøse begivenhed, som ventes at tiltrække mere end en million deltagere. Blandt dem er den 27-årige Antonio Prada fra Venezuela.

»Vi har en jesuitterpave, som er evigt nøjsom, ydmyg og som revolutionerer den katolske kirke,« siger han ifølge AFP.

Det er dog langt fra alle, der er lige begejstrede for pavens brasilianske visit. Miljømyndigheder i Brasilien fordømmer ifølge den britiske avis Daily Mail en række kirkelige ledere, fordi de har fældet regnskov forud for besøget. Det drejer sig om 334 gamle træer, som stod delvist i nationalparken Serra da Tiririca og delvist på kirkelig jord.

Det er angiveligt sket, for at omkring 800 pilgrimmene kan deltage i en messe under WYD.

Viceborgmesteren i byen Niteroi, Axel Grael, hævder, at de gejstlige ikke har fået tilladelse til at skove området.

»Den hændelse er beklagelig. En festival for unge bør være uddannende og demonstrere et ansvar for miljøet og fremtiden. Skovhugsten er en kriminel handling,« siger han til avisen O Globo.

Andre Ilha fra delstaten Rio de Janeiros miljøinstitut, der er ansvarlig for skoven, siger til avisen, at fældningen aldrig ville være blevet godkendt.

Dagens Gossip