Peaches Geldof i politiets søgelys

Britisk politi retter søgelyset mod Bob Geldofs datter Peaches. Hun skal nemlig have sat navn på de to kvinder, som er tiltalt sammen med den tidligere Lostprophets-forsanger Ian Watkins i en af britisk retshistories værste pædofilisager.

Ved et retsmøde forleden kendte Watkins sig skyldig i en række grove seksuelle overgreb, der alle er begået mod små børn, nogle af dem helt nede i spædbarnsalderen. Hans medtiltalte på henholdsvis 21 og 24 år erkendte en stribe overgreb mod deres egne børn, som de også havde tilbudt Watkins at dyrke sex med.

Kvinderne er beskyttet af et navneforbud, men Peaches Geldof blev så oprørt over sagen, at hun gik på Twitter og krævede dem hængt ud med navn i den britiske presse. Hun hjalp selv til ved at levere navnene, som hun havde fundet på en amerikansk hjemmeside.

Geldof slettede sin besked igen, men erstattede den med et nyt krav:
»Aviserne MÅ sætte navn på »kvinde A og B«, som tilbød dette uhyre deres spædbørn i håbet om at komme tæt på deres stort set talentløse musikalske helt«, skrev hun.

Offentliggørelsen af de beskyttede navne har fået statsadvokatens kontor til at reagere med en advarsel om, at Geldof risikerer at blive efterforsket for en kriminel handling.
Statadvokaturen påpeger i en udtalelse, at navne er beskyttet, fordi kvindernes børn er ofre for seksuelle overgreb og dermed efter britisk lov er sikret livslang anonymitet.

Retten i Cardiff udmåler straffen til Watkins og hans medtiltalte den 18. december.

Dagens Gossip