Peberfrugtsburger med cheddar, guacamole og super sprød parmaskinke

Jeg elsker en god burger, men som med så meget andet godt går det jo ikke hver dag.

Her er et bud på en bacon-cheesese burger uden brød. Bollen er skiftet ud med bagte peberfrugter og baconen er byttet med parmaskinke - der i øvrigt bliver sindssygt sprødt og lækkert i ovnen.

Til personer skal du bruge:

2 røde peberfrugter
225 gram hakket oksekød
2 skiver parmaskinke
4 skiver cheddar
1 avocado
2 spiseskeer Cheesy Fraiche
2 teskeer citronsaft
1 fed hvidløg
Et kvart lille løg
Fire skiver tomat
Salt og peber
Olie til stegning

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader. Skær top og bund af peberfrugterne og skær dem over i halve, så de er næsten flade. Læg dem i et ildfast fad på en bageplade med bagepapir (papiret skal bruges til parmaskinken senere) og sæt dem i ovnen. De skal have cirka 50 minutter.

Halvér avocadoen og fjern stenen. Kom kødet op i en skål og mas det ud. Tilsæt Cheesy Fraiche, citronsaft, hakket hvidløg og salt og peber efter smag.

Skær tynde strimler af løget. Skær tomaten i tynde skiver.

Form to bøffer af det hakkede oksekød. Gør dem så flade som muligt, og krydr dem med salt og peber. Sæt dem til side.

Når peberfrugterne har været i ovnen i cirka 30 minutter, lægges de to skiver parmaskinke på bagepapiret ved siden af det ildfaste fad.

Tænd en pande med olie. Steg bøfferne. Når bøfferne er stegt næsten færdig, skrues ned på lavt blus. Læg cheddarosten på bøfferne.

Efter 50 minutter er peberfrugterne færdige.

“Byg” burgeren således: Peberfrugt i bunden. Dernæst et lag guacamole, løg og to skiver tomat. Oven på det kommer bøffen med cheddaren og parmaskinken. Top af med “låget” af den anden skive peberfrugt.

Stabiliser eventuelt burgeren med et grillspyd i træ.

Server enten for sig selv eller med salat ved siden af.

Velbekomme.

Dagens Gossip