Peberspray-droner er indisk politis nye våben

Indisk politi har afprøvet droner fyldt med peberspray, der fremover skal sættes ind i kampen mod demonstranter i gaderne, siger indisk politi til AFP.

Politiet i den nordindiske by Lucknow oplyser til AFP, at de for nylig har indkøbt fire droner, der er blevet testet af politiets betjente med succes.

- Resultaterne har været fremragende. Det er lykkedes os at regne ud, hvordan vi kan bruge dronerne til at ramme demonstranter i områder med megen vind og trafik, siger den lokale politiinspektør, Yashasvi Yadav, til AFP.

Med dronerne kan indisk politi sende ubemandede fly i luften med op til to kilo peber, der kan sprayes mod demonstranterne fra forskellige højder.

Dronerne vil også være udstyret med højopløsnings-kameraer og koster politiet næsten 66.000 kroner stykket.

Indisk politi har tidligere brugt droner til overvågning i forbindelse med afholdelse af blandt andet store religiøse festivaler og planlægger at tage deres nyeste dronekøb i brug i slutningen af måneden.

Landet oplever ofte protester af både fredelig og voldelig karakter, og det er i de sidste tilfælde, at indisk politi vil indsætte droner mod folkemængderne.

Byen Lucknow, der har indkøbt de første droner, er Indiens ottende største by med omkring to millioner indbyggere.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip