Pendlere om svensk id-kontrol: Trist situation

Skrevet af admin

04/12/2015

Dagens topnyheder

Hvis Sverige i næste uge vedtager forslaget om at indføre id-kontrol for alle passagerer, som rejser over Øresund, kommer det til at betyde flere forsinkelser og mere bøvl for de rejsende.

Det mener talsmanden for pendlerne på Kystbanen, Michael Randropp.

- Det vil blive en meget trist situation, for det kommer til at betyde, at folk får markant længere rejsetid, og de kan rent faktisk ikke vide, hvornår de ankommer til deres destination, siger han til Ritzau.

- Flere forsinkelser vil nok også betyde, at flere presses sammen i få tog, og så vil der ikke blive plads til alle i myldretiden, tilføjer han.

Med de ændringer i asylpolitikken, som den svenske regering foreslår, vil der blive indført et krav på at vise gyldigt id ved køb af tog-, bus- og færgebilletter til Sverige.

Ifølge avisen Sydsvenskan siger trafikdirektør for Skånetrafikken, Linus Eriksson, at id-kontrollen vil betyde, at det kommer til at tage op mod halvanden time at krydse Øresund i tog.

Michael Randropp tilføjer, at samspillet mellem Danmark og Sverige vil blive mindre, hvis det i fremtiden bliver mere besværligt at rejse frem og tilbage.

- Man pulveriserer det fuldstændig. Hvis man har bopæl i Sverige og arbejde i Danmark eller omvendt, bliver ens hverdag meget påvirket af det her, siger han.

Id-kontrollen ventes indført fra 21. december. Ifølge Øresundsinstituttet vil en togrejse fra København til Malmø i værste tilfalde tage halvanden time mod 34 minutter i dag.

DSB har ikke ønsket at kommentere konsekvenserne, når svenskerne formentligt indfører kontrollerne, men oplyser, at situationen følges nøje.

Der foretages omkring 75.000 ture mellem Danmark og Sverige i tog, bil og andre motorkøretøjer hver eneste dag.

/ritzau/