Penge i kassen: Kørelærere dumper elever med vilje

Skrevet af Michael Lauritsen

31/05/2014

Dagens topnyheder

Mange kørelærere sender bevidst deres elever til køreprøve, før de er parate. Det giver nemlig flere penge i kassen, når eleverne dumper og skal have flere køretimer.

Det skriver DR.dk.

Det foregår særligt i hovedstadsområdet. Det oplyser politiinspektør, Jens Jespersen, der er leder af Københavns Politis færdselsafdeling.

- Vi ved, at der er nogle kørelærere og køreskoler, der spekulerer i, at eleverne skal dumpe til køreprøven, for så kan de tjene ekstra penge på ekstra køretimer, siger han til DR.dk.

Mange køreskoler tilbyder en startpakke på eksempelvis 16 køretimer og teori til omkring 5-6000 kroner. Men dumper eleverne, skal de tage ekstra køretimer til en højere pris.

Køreskoler reklamerer ofte med en startpakke på for eksempel 16 køretimer og teori til omkring 5-6.000 kroner. Men når eleverne dumper, skal de have ekstra køretimer til en højere timepris.

På landsplan dumper 33,5 procent af eleverne. I København er det højere.

Politiet har i øjenlikket 20 sager, der venter på afgørelse ved Vestre Landsret. Det ønsker, at det skal være lettere fratage en kørelærer autorisationen.