Penge i kuverter koster israelsk toppolitiker fængsel

En israelsk domstol har idømt landets tidligere premierminister Ehud Olmert otte måneders fængsel for korruption, skriver flere israelske medier og internationale nyhedsbureauer.

I marts blev Ehud Olmert kendt skyldig i sagen, der handler om, at han skulle have modtaget kontante pengebeløb i kuverter fra en amerikansk forretningsmand.

Eks-premierministerens advokater annoncerede med det samme, at man ville appellere dommen.

Det er endnu en ydmygelse af den engang så indflydelsesrige israelske politiker.

Olmert blev allerede i 2012 kendt skyldig i sagen, men her slap han med en bøde på 19.000 dollar samt en betinget dom for brud på tilliden. I forbindelse med en anden sag om korruption kom der imidlertid nye beviser frem, og anklagemyndigheden sigtede igen Olmert.

Hans daværende sekretær fik nedsat sin straf for at vidne mod Olmert. Shula Zaken fremviste hemmelige lydoptagelser for retten, hvor hun snakker med Ehud Olmert.

Under samtalen fortæller Olmert om titusindvis af dollar, som han har fået af den amerikanske forretningsmand, da Olmert var handels- og industriminister i de tidligere 00'er.

Ehud Olmert blev i maj sidste år kendt skyldig i den anden sag om korruption. Her er den 69-årige politiker dømt seks års fængsel. Det var første gang en tidligere israelsk premierminister blev dømt for korruption. Sagen er appelleret til højesteret.

Ehud Olmert var Israels premierminister fra 2006 til 2009.

Olmert trådte officielt tilbage som premierminister i september 2008, efter at politiet havde anbefalet, at han skulle tiltales for bedrageri, men han var fungerede regeringschef indtil marts 2009, da Benjamin Netanyahu blev taget i ed som ny premierminister.

Olmert har hele tiden fastholdt sin uskyld. Han kalder beskyldningerne mod ham som en "brutal, hensynsløs heksejagt".

/ritzau/AFP

Dagens Gossip