Penge på vej til mere sikkerhed på Center Lindegården

Socialforvaltningen i Københavns Kommune lægger nu op til, at kommunens socialpsykiatriske bosteder får tilført 12,6 millioner kroner i 2016 og 20,7 millioner kroner ekstra om året fra 2017.

Af den ekstra bevilling i 2016 skal Lindegården have 5,1 million kroner. Det oplyser DR P4 København.

Det sker efter en medarbejder på Lindegården i marts i år blev dræbt af en beboer. Det udløste et påbud fra Arbejdstilsynet om, at medarbejderne skal arbejde i par.

De ekstra penge betyder, at der på Lindegården kan sikres mere personale i dagtimerne, mens der på de andre botilbud kan være flere medarbejdere i weekenderne og om aftenen.

Desuden vil der blive indkøbt nye låse, dørspioner og ekstra døre, der kan øge sikkerheden for personalet, fremgår det af socialforvaltningens indstilling til Socialudvalget.

Blandt medarbejderne på Lindegården er man ikke tilfredse med beløbet, der er på vej i år.

Det siger talskvinden for Lindegårdens medarbejdere, Mia Kristina Hansen.

- Fem millioner er ikke nok til at sikre os. Vi har regnet på, hvad der skal til, for at vi kan være trygge, og der mener vi, at vi har brug for mere.

- Vi mener ikke, at man kan sætte et tal på. Vi ser hellere, at man siger, hvor mange personaler, der skal fastansættes, siger hun til DR P4 København.

De seneste par dage har personalet på Lindegården nedlagt arbejdet i protest mod for få hænder.

- Vores krav er fortsat flere hænder, der kan sikre en tryg hverdag for personale og beboere.

- Københavns Kommune skal flytte de beboere, der er for syge på vores arbejdsplads, så de kan få den rigtige psykiatriske behandling. Derfor fortsætter vi strejken, hedder det i en udtalelse fra personalet.

Socialudvalget i Københavns Kommune beslutter på et møde onsdag 18. maj, om de ekstra penge til bostederne skal bevilges.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip