Penge strømmer ind til kidnappede kvinder

Tilbud om hjælp strømmer ind fra hele verden til de tre kvinder, der i årevis blev holdt fanget i et hus i den amerikanske by Cleveland.

Privatpersoner og virksomheder tilbyder blandt andet kontanter, møbler eller at udlåne deres sommerhus for at hjælpe ofrene med at genopbygge deres liv.

Tre byrådsmedlemmer i Cleveland har taget initiativ til en fond, der skal yde økonomisk støtte til 27-årige Amanda Berry, 23-årige Gina DeJesus og 32-årige Michelle Knight.

- En stor genopbygningsproces er blevet sat i gang, siger byrådsmedlem Dona Brady.

Cleveland Courage Fund blev sat i gang tidligere på ugen, og siden er pengene løbet ind fra hele USA. Også folk i Canada, Frankrig og Australien har været med til at sikre, at der indtil videre er blevet indsamlet over 280.000 kroner til kvinderne.

Ud over penge har virksomhedsejere tilbudt gratis sundhedspleje, skønhedspleje, spabesøg og møbler. En donor har tilbudt kvinderne et ophold i et sommerhus med alt betalt ved en sø.

Et pizzeria i Cleveland har samtidig sagt, at det ville donere torsdagens indtjening til fonden. Og medarbejderne hos Angelo's Pizza vil tilmed donere deres løn fra den dag.

Pengene går ikke direkte til ofrene, men vil blive distribueret til organisationer, der hjælper kvinderne med at betale for lægebesøg, psykologer, husleje og andre omkostninger.

52-årige Ariel Castro, en tidligere skolebuschauffør, er anholdt og anklaget for kidnapning og voldtægt af de tre kvinder, som han holdt indespærret i et nedslidt hus i Cleveland, indtil de havde held med at slippe fri for knap en uge siden.

Anklagerne ønsker også at tiltale Castro for mord, fordi der ifølge politiet er bevis for, at han med vold har tvunget Michelle Knight til at abortere flere gange.

En dna-test har vist, at Castro er far til Amanda Berrys seksårige datter, der blev født i fangenskab.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip