Penge til herberg og udenlandske hjemløse

En række danske og udenlandske hjemløse slipper alligevel for at gå en hård vinter i møde.

Information erfarer, at SRSF-regeringen og Enhedslisten under finanslovforhandlingerne - som en del af en kommende social pakke - er blevet enige om at bevilge 7,4 millioner kroner til Natcaféen for hjemløse på Nørrebro.

Natcaféen, som siden 1995 har tilbudt nattely til mellem 35 og 40 hjemløse i hovedstaden, stod ellers til lukning den 1. januar 2013.

Årsag: Dansk Folkeparti har blokeret for, at Natcaféen fortsat får penge fra den såkaldte satspulje, fordi den også byder udenlandske hjemløse indenfor i varmen.

Enhedslistens retspolitiske ordfører, Pernille Skipper, er tilfreds med, at Natcaféens fremtid nu ser ud til at blive sikret foreløbig to år frem. Det koster årligt 3,7 millioner at drive det kombinerede sove- og opholdssted.

- Det er jo noget, som ligger Enhedslisten rigtig meget på sinde. Vi kan ikke leve med, at mennesker skal overnatte udenfor i frostvejr - hvilket de kan dø af - uanset om de har lovligt ophold eller ej.

- Som velfærdssamfund kan vi ikke acceptere, at mennesker bliver overladt til dem selv på gaderne i frostvejr. Derfor må vi redde Natcaféen, så det er noget vi forhandler om, siger Pernille Skipper til Information.

Mens danske hjemløse kan få husly på herbergerne, så må de udenlandske hjemløse ikke få tag over hovedet, medmindre de har lovligt ophold i Danmark. Men på Natcaféen kan de hjemløse godt komme ind i varmen uden legitimation.

Ingen ved i dag præcist, hvor mange udenlandske hjemløse der befinder sig i København. Men Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, frygter, at tallet nu vil vokse.

- I de senere år har vi set, at der er kommet stadig flere østeuropæere og nu også afrikanere, der ender som hjemløse. Løsningen er ikke flere tilbud til disse.

- Selvfølgelig skal man kunne lave akuttilbud til dem om vinteren - men det her er jo hele året rundt, siger Martin Henriksen til Information.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip