Pengehandlerne har gjort skiferien til Norge billigere

Skrevet af admin

20/01/2016

Dagens topnyheder

Vinterferien nærmer sig og dermed også sæsonen, hvor skiene bliver pakket, og mange danskere leder efter bjerge og løjper. Falder valget på Norge, er der godt nyt fra valutamarkedet, der har gjort årets ferie billigere.

Siden sidste års ferie skulle købes, er den norske krone nemlig blevet mindre værd i forhold til den danske. I begyndelsen af 2015 kostede en norsk krone omkring 85 øre, men kan nu købes til 77 øre.

- Der er rigtigt mange, der tager til Norge på skiferie, og det er blevet billigere, siger chefstrateg hos Spar Nord Christian Mose Nielsen.

Med i beregningen skal dog, at Norge har haft en højere inflation end Danmark, og derfor er de norske priser set i et bredt perspektiv steget mere end de danske.

- Så valutastyrkelsen slår ikke fuldt ud igennem. Men hvis man siger, at man bruger 10.000 kroner på en skiferie, sparer man 315 kroner sammenlignet med sidste år. Så det kan da ses, selv om det nok ikke ændrer fuldstændigt på økonomien i rejsen, siger chefstrateg.

Faldet i den norske valuta hænger sammen med faldet i oliepriserne. Det har gjort lande, hvis økonomi afhænger af olieproduktion, mindre attraktive for investorerne.

Derfor er en rejse til Canada - hvis skiferien går til bjergene omkring Vancouver eller i Quebec - også blevet markant billigere. Faktisk 1000 kroner billigere ifølge Spar Nords beregninger.

For de velbeslåede, der søger mod de eksklusive schweiziske alper, er fornøjelsen dog blevet markant dyrere.

- Schweiz har måttet opgive at holde et loft over, hvor dyr valutaen måtte blive, i begyndelsen af sidste år. Så det er blevet otte procent dyrere at tage til Schweiz og stå på ski, siger Christian Mose Nielsen.

For et år siden kostede en schweizerfranc 6,20 kroner, mens den nu koster 6,80 kroner.

/ritzau/