Pengemaskine? Ti fotofælder høstede 100 mio. kroner på blot tre år

Mens politikere og politi herhjemme udbygger antallet af fotovogne, så kan man kigge til England og se hvilken god forretning det er.

I en helt ny opgørelse afsløres det nemlig, at ti fotofælder har indkasseret ikke mindre end godt 100 millioner kroner på blot tre år.

Det er The Sun, der i dag skriver, at de ti automatiske vej-kameraer har indbragt den engelske statskasse 12 millioner pund på tre år, hvilket altså svarer til godt 100 millioner kroner.

De ti kameraer, populært kaldet stærekasser, er ubemandede fotofælder, og de har alene blitzet 200.000 bilister på de tre år.

LÆS OGSÅ: Staten scorer kassen på fartbøder

Topscoreren er en fotofælde på motorvejen M60 ved Stockport, der på de tre år har fotograferet 32.205 fartglade bilister.

Den engelske forening, Skatteydernes Alliance, kritiserer fotofældernes indtægt, og mener myndighederne i stedet burde bruge kræfterne på at forbedre sikkerheden på vejene.

Fremfor blot at plukke fra bilisternes lommer.

SE BILLEDERNE: Ups - Google Street View kom forbi

Omvendt mener myndighederne, at netop fotofælderne er med til at holde hastigheden, og dermed antallet af ulykker, nede.

Det er ikke oplyst hvad den engelske statskasse samlet henter ind på stærekasserne, men her i Danmark forventer man at statskassen næste år vil tjene 900 millioner kroner på fartbøder samlet set.

Politikerne herhjemme har samtidig - indtil videre - skrinlagt planerne om at indføre stærekasserne på danske veje - i stedet indsættes der langt flere fotovogne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip