Pengetanken svulmer hos Danmarks allerrigeste familier

Danmarks 50 rigeste familier har skovlet penge ind siden finanskrisen i 2009.

Familiernes samlede formue er siden da vokset fra 167 milliarder kroner til 428 milliarder kroner i 2015.

Det skriver Berlingske.

Forøgelsen på godt 260 milliarder kroner svarer til 155 procent. Til sammenligning er en almindelig husstand herhjemme blevet 42 procent rigere.

På listen optræder familier som Kirk Kristiansen, Holch Poulsen og Louis-Hansen, der står bag virksomhederne Lego, Bestseller og Coloplast.

Familierne har nydt godt af de store afkast på finansmarkederne de seneste år. Det siger Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank.

- Det har været en periode, der har været præget af meget store rentefald og til gengæld nogle store værdistigninger på aktier, obligationer og ejendomme. Det er klart, at jo mere man ejer i forvejen, desto større værdistigning har man tilsvarende fået, siger Las Olsen til Berlingske.

Familierne bag Danfoss, Ecco og Jysk er også med i toppen af listen, der er lavet af økonom og journalist Ejlif Thomasen for Berlingske Business Magasin.

Kendetegnende for de rigeste familier er ifølge ham, at de er virksomhedsejere. Og virksomhedernes værdi følger tit udviklingen på aktiemarkederne.

- Når virksomheder er inde i en positiv udvikling, kan de jo foretage nogle ganske markante værdihop, der samtidig afspejler aktiemarkedets udvikling, hvor der har været betydelige værdistigninger i de senere år, siger Ejlif Thomasen.

At de rigeste familier generelt har et større afkast end almindelige lønmodtagere overrasker ikke økonom Las Olsen.

Folk med store formuer har en tendens til at investere i mere risikable aktiver. Og det har givet pote de senere år, forklarer han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip