Penkowa: Mit navn er renset

Nu har politiet valgt at droppe sagen, og det glæder hovedpersonen.

»Efter massiv mediemæssig interesse gennem en årrække, er jeg rigtig glad for omsider at have fået mit navn renset, og jeg ser frem til at lægge sagen bag mig. Jeg overvejer nu evt. erstatningskrav, da sagsbehandlingstiden har varet ca. 2 1/2 år, og har haft store konsekvenser for mig - både professionelt og personligt,« skriver Milena Penkowa på sin hjemmeside, hjerneeksperten.dk.

»Politiets begrundelse er, at det ikke forventes, at jeg findes skyldig i de af Københavns Universitet anmeldte forhold, og der er hermed sat punktum for sagen.«

Milena Penkowa blev i 2010 dømt for underslæb, falsk anklage og dokumentfalsk mod Dansk Selskab for Neuromedicin. I 2011 meldte Københavns Universitet Penkowa til politiet for dokumentfalsk og bedrageri i forbindelse med de rotteforsøg, der indgik i hendes doktordisputats. Søndag valgte politiet så at droppe sagen på grund af manglende beviser.

Ifølge Penkowa selv har efterforskningen haft et »atypisk« forløb.

»Sagen har haft et meget atypisk forløb. Bl.a. har min forsvarer på eget initiativ måttet bede politiet ransage Panum Instituttet, i hvilken forbindelse der blev overset en 400-liters kumme-fryser fyldt op med potentielt bevismateriale,« skriver hun.

Dagens Gossip