Pensionister ordner selv pensionen på nettet

Når tilværelsen efter arbejdslivet kalder, er pensionen blot et klik væk. PKA oplever i stigende grad, at medlemmer starter pensionen via selvbetjening på nettet. Faktisk blev halvdelen af alle nye udbetalinger af alderspension i år klaret via nettet.

Gennem året er antallet af net-pensioneringer steget støt. Og de seneste fire måneder har mere end syv ud af 10, der får udbetalinger af alderspensioner, selv klaret det over nettet.

- Det er vi ret imponerede over. At gå på pension er en stor og vigtig begivenhed i ens liv, så det er flot, at så mange medlemmer har mod på at tage hul på det nye kapitel med et par klik på tastaturet, siger medlemschef i PKA, Britt Brandum.

I år er halvdelen af de 5000 udbetalinger af nye alderspensioner sket via selvbetjening på pka.dk. Det er mere end en fordobling i forhold til 2012, hvor tallet var 1000.

- Medlemmerne forventer, at vi udnytter teknologien og tilbyder digitale services samtidig med, at vi giver mulighed for personlig betjening, blandt andet at chatte med en rådgiver undervejs, siger Britt Brandum.

- Tidligere tiders tøvende holdning til, hvorvidt internettet kunne anvendes til noget så kompliceret og personligt som pensionsforhold er gjort til skamme. Og det koster ikke medlemmerne flere penge, siger hun.

Ifølge PKA oplever andre pensionsselskaber samme tendens. Hos Pædagogernes Pensionskasse, PBU, klarer halvdelen af pensionisterne tingene selv, mens det er seks ud af 10 hos Lærernes Pension.

PKA administrerer arbejdsmarkedspensioner for fem selvstændige pensionskasser med over en kvart millioner medlemmer tilsammen. Ni ud af 10 er kvinder, og medlemmerne er fortrinsvis ansat inden for social- og sundhedssektoren i Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip