Pensionsformand: Fagbosser kører sololøb om Dong-køb

Skrevet af admin

27/01/2014

Dagens topnyheder

Fagbosserne bag det opsigtsvækkende milliard-tilbud til finansminister Bjarne Corydon (S) om at byde ind på kapitaludvidelsen i Dong, har i øjeblikket ikke dækning for den check, de har viftet med i pressen.

Det fastslår flere af de pensionsselskaber, der har lagt navn til fagbossernes tilbud.

Blandt fagbosserne var Bupl-formand, Henning Pedersen, der i sin egenskab af næstformand i pensionskassen PBU står som medunderskriver af brevet til Corydon.

Men Henning Pedersen har ikke fået sin bestyrelses blå stempel til at lægge penge på bordet til Dong, siger PBU's formand, Hans Peter Geil, til Ritzau.

- Det er ikke noget, vi har set på i en bredere kreds. Det var noget, der opstod torsdag, hvor Henning Pedersen var så venlig at ringe til mig og forklare, at man politisk ønsker at diskutere et alternativt tilbud. Vi har ikke forholdt os til det endnu, siger han.

Spørgsmål: Vil det sige, at Henning Pedersen ikke har en krone på nuværende tidspunkt?

- Det har han ikke, nej. Det er ikke sådan, at jeg har lagt pengekassen på bordet, for sådan spiller klaveret ikke, lyder det fra Hans Peter Geil.

- Der er ikke i PBU taget stilling til, om vi ønsker at indgå i tilbuddet, og der er heller ikke givet tilsagn om det. Det andet er ren og skær fagforeningspolitik, siger han.

Og i pensionsselskabet PKA slår formanden Bent Hansen, der også er formand for Danske Regioner, nu fast, at det ikke er et tilbud, der kommer fra PKA's bestyrelse, for der har man ikke diskuteret det.

Det må stå for næstformanden, Grete Christensens, egen regning, siger han.

- Jeg opfatter det som om, at det er de fire personer, der er kommet med et initiativ, siger Bent Hansen til Ritzau.

- De har jo en fagforeningskasket på, og så er de med i disse pensionsselskaber, og de beder så om en ny forhandling med Finansministeriet, har jeg set.

PKA var tidligt i forløbet inde for at vurdere, om man ville være med til at investere i Dong. Men man fandt det ikke interessant nok.

Derfor skal der også komme noget nyt frem, som gør det attraktivt, før bestyrelsen i PKA eventuelt slår til, understreger Bent Hansen.

Ifølge Ritzaus oplysninger er tilbuddet om at byde ind på Dong heller ikke blevet diskuteret i bestyrelsen i Lærernes Pension.

/ritzau/