Pensionskæmpe skyder halv milliard i britiske mursten

»Resolution investerer primært i London og Storbritannien, men har også mandat til at investere i Tyskland og Holland,« siger ejendomsdirektør Michael Bruhn på en skrattende telefon fra New York til Berlingske Business.

Resolution opkøber blandt andet gamle kontorejendomme og sætter dem i stand, nogle gange til nye, moderne kontorer, andre gange til boliger, som mange briter sukker efter i øjeblikket.

På begge de nylige kongresser i de to store partier Konservative og Labour var boligmanglen højt på dagsordenen, og partierne har lanceret hvert sit udspil for at skaffe flere boliger.

PFA, landets største pensionsselskab, traf beslutningen i juni, og den primært britiske investering er blot en i rækken af nye murstensprojekter i år.

I maj købte PFA således byggeretter i Nordhavn svarende til byggeri for noget over en milliard kroner, deriblandt et stort kontordomicil, som kan blive nyt hovedsæde for PFA selv.

Måneden efter fulgte - foruden indskuddet i den britiske fond - en betaling på 740 millioner kroner til fonden Nordic Real Estate Partners, der investerer i logistik- og transportbygninger, blandt andet  Grønttorvet, der flytter til Høje-Taastrup.

I august købte PFA en portefølje af københavnske ejendomme for 900 millioner kroner af Nykredit, og overtog i Lyngby et kontorbyggeri, som var stoppet på grund af konkursen hos projektmageren Sjælsø. Her er projektsummen 300-400 millioner kroner, og kontorhuset får to A.P. Møller-Mærsk-selskaber som lejere.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip