Pensionskasse indkasserer milliarder på Dong-salg

ATP 's topchef, Carsten Stendevad, er en tilfreds mand på vegne af ATP 's medlemmer torsdag. Pensionsselskabet har nemlig fået et afkast på fire milliarder kroner på investeringen i Dong-aktier, fortæller han til Ritzau Finans.

ATP købte sine Dong-aktier til kurs 107 i begyndelsen af 2014 og har efter børsnoteringen af Dong en ejerandel på fire procent mod tidligere 4,9 procent før aktiesalget.

- Vi er rigtig glade. For vores medlemmer er det jo et super afkast, der kan være med til at forhøje deres pensioner.

- Og samtidig har vi været med til at give kapital til et selskab, der var i en vanskelig situation for to et halvt år siden, og som nu har udviklet sig til verdens førende energiselskab inden for vedvarende energi og grøn omstilling, siger Carsten Stendevad til Ritzau Finans.

Torsdag handles aktierne i Dong omkring kurs 258 på fondsbørsen. Altså en stigning på omkring 140 procent i forhold til ATP's købspris.

- Det her overstiger klart vores forventninger. Vurderingen dengang var, at der var en spændende mulighed inden for vind, hvis man var villig til at sætte kapital på spil, men omvendt også, at der var store risici.

- Det er kæmpe projekter og stor eksponering over for olie, så der var mange ting, der kunne gå galt, påpeger Carsten Stendevad.

Den gode investering kommer medlemmerne til gode i den obligatoriske pensionsordning.

- Sidste år brugte vi 3,5 milliarder kroner til at hæve pensionerne. Et afkast på fire milliarder kroner vil i sig selv være nok til, at vi igen i år kan hæve pensionerne, hvis alt andet går godt, siger Carsten Stendevad.

Samlet er der solgt 17,4 procent af Dong Energy til nye investorer.

ATP er en obligatorisk pensionsordning med 4,9 millioner medlemmer. Ved udgangen af første kvartal 2016 modtog 982.000 pensionister ATP Livslang Pension.

/ritzau/

Dagens Gossip