Pensionsopsparere med is i maven under krisen fik gevinst

Skrevet af admin

05/11/2013

Dagens topnyheder

Da finanskrisen ramte i 2008, var der mange, der valgte at sælge deres aktier og sætte dem i banken i stedet.

Men en opgørelse fra Nordea viser, at pensionsopsparere med is i maven, der blev i aktier, er blevet belønnet sammenlignet med dem, der solgte ud.

En pensionsopsparer, der solgte sine værdipapirer, da krisen ramte i 2008, har stort set ikke fået noget afkast de seneste seks år.

Mens en investor, der holdt fast i sine investeringer under krisen, vil i dag have en pensionsopsparing, der er næsten 40 procent større end en, der solgte, viser beregninger fra Nordea.

- Det viser tydeligt, hvor vigtigt det er ikke at gå i panik, selvom man ser sin opsparing skrumpe i værdi, skriver seniorstrateg Henrik Drusebjerg i analysen.

Det er afkastet for en person, der investerede en del af sin pensionsformue i en blandet investeringspulje med middelrisiko på et af de værst tænkelige tidspunkter - begyndelsen af 2008 - der er regnet på.

Da den amerikanske investeringsbank Lehman Brothers krakkede i september 2008 stod det klart, at det ikke var et almindeligt udsving, som ramte aktiemarkedet.

- Det er fristende at tro, at dem, der solgte alle deres værdipapirer på det tidspunkt og satte pengene ind på en højrentekonto, ville være bedre stillet i dag, end dem der holdt fast. Markedet forsatte trods alt med fuld fart nedad, påpeger Henrik Drusebjerg.

Men alligevel var det folk med penge i investeringspuljerne, der trak det længste strå.

Investerede man 100 kroner i januar 2008, trak dem ud igen i september 2008 og satte dem ind på en højrentekonto, så ville man i dag stå med 101 kroner i hånden.

Valgte man i stedet at fastholde sin investering fra januar 2008 i en middelrisiko pensionspulje, så ville man i dag have 141 kroner i hånden.

/ritzau/