Pensionspenge går til »sort« energi

Verdensnaturfonden har undersøgt de 8 største pensionskasser og -selskabers holdning og praksis ved investering i henholdsvis grøn og sort energi. På en skala fra 1 til 10 får det bedste selskab - PKA - kun 5, og halvdelen af selskaberne ligger på 2 point, skriver avisen.

For eksempel fremhæver Nordea Liv & Pension, at man værner om miljøet og arbejder med bæredygtighed.

»Men Nordea Liv & Pension investerer samtidig i fossil energi, der bidrager til den globale opvarmning, som bringer fremtidige generationer i fare. Og de har ifølge investeringsdirektøren ingen direkte investeringer i grøn energiteknologi eller finde, der udelukkende investerer grønt,« siger Gitte Seeberg, generalsekretær i Verdensnaturfonden til avisen.

Også ATP nævnes, fordi ATP siden 2009 har droppet en ambition om at nå op på omkring 10 procent grøn energi i sin investeringsportefølje.

»Vi kan ikke bruge pensionisternes penge på at subsidiere klimaet. Det ligger langt fra vores mandat. Men det er jo det, der ligger indirekte i rapporten: Man har en holdning om, at pensionskasser skal subsidiere klimaet,« siger underdirektør i ATP Ulrik Weurder til kritikken.

Dagens Gossip