Pensionsselskab investerer i naturgas for milliarder

Pension Danmark har købt aktier for 240 millioner dollar (1,3 milliarder kroner) af naturgasanlægget Noordgastransport (NGT), der leder naturgas fra felter i Nordsøen til forarbejdning i Holland, oplyser pensionsselskabet.

Investeringen er den første af sin art for et dansk pensionsselskab.

Investeringen i NGT er en del af Pension Danmarks investeringer i infrastrukturaktiver og supplerer dermed investeringerne i vindmølleparker og biomasseanlæg.

- Investeringen vil give en stabil indtjening i en lang årrække, uafhængigt af konjunkturudviklingen, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, Pension Danmark og fortsætter:

- Det er hele formålet med vores investeringer i infrastruktur, som dermed gives vores medlemmer et attraktivt og inflationssikret afkast.

NGT består af to offshore-platforme, en 470 kilometer gasledning og en forarbejdningsterminal på nordkysten i Holland. Herfra distribueres gassen videre ud i det hollandske gasnet.

Det er en række energiselskaber, der er medejere af anlægget. Driften varetages af det franske energiselskab GDF-Suez, som også er aktionær i NGT.

Pension Danmark har købt de 40 procent af NGT af energiselskabet TAQA fra De Forenede Arabiske Emirater.

Det nye ejerskab er blandt andet betinget af en EU-godkendelse.

Pension Danmark har direkte investeringer i infrastrukturaktiver på godt ni milliarder kroner og forventer at investere yderligere ni milliarder kroner i infrastruktur over de næste fire år.

/ritzau/

Dagens Gossip