Pensionsselskaber satser milliarder på ejendomme

Skrevet af admin

13/01/2015

Mest læste i dag

Jagten på afkast får nu landets pensionsselskaber til at skrue massivt op for investeringer i ejendomme.

Over de næste tre år vil 12 af landets pensionsselskaber tilsammen købe og bygge ejendomme for 45 milliarder kroner, heraf størstedelen i Danmark. Det viser en undersøgelse, som Finans har foretaget blandt pensionsselskaberne.

- Vi hamrer løs på det her område lige nu. Når vi sammenligner med andre investeringsmuligheder som aktier og obligationer, ser ejendomme mere og mere attraktive ud, siger Søren Dal Thomsen, administrerende direktør i AP Pension, til Finans.

De 12 pensionsselskaber, der har valgt at svare på undersøgelsen, planlægger tilsammen at øge ejendomsinvesteringerne fra 90 milliarder kroner medio 2014 til 135 milliarder kroner i 2017.

Blandt andet har landets største pensionsselskab, PFA, sat turbo på. I løbet af de seneste to år har PFA næsten fordoblet sin samlede ejendomsportefølje, og i 2015 vil selskabet skyde yderligere 7,5 milliarder kroner i ejendomme.

- Hvis vi fortsætter med de her hysterisk lave renter på obligationer, og det ser jo sådan ud, så er der jo ingen grund til at slippe speederen på ejendomsinvesteringer, siger Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, til Finans.

Pensionsselskabernes investeringer er rettet mod både boligejendomme og erhvervsbyggeri.

/ritzau/