Pentagon: Tyrkiet slutter sig til koalitionen mod IS

Tyrkiet og USA har forhandlet en række detaljer på plads i en aftale, der gør tyrkerne til en del af den internationale koalition, som bekæmper Islamisk Stat (IS) i Syrien og Irak.

Det oplyser en talsmand for det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, tirsdag.

- Det kan tage et par dage at få de tekniske foranstaltninger på plads. Vi tror på, at Tyrkiet er klar til at deltage (i koalitionen, red.) så hurtigt som muligt, siger talsmand Peter Cook ifølge Reuters ved en pressebriefing.

Han tilføjer, at de to lande fortsat drøfter operationer i grænseområdet mellem Tyrkiet og Syrien.

Allerede i løbet af et par dage burde Tyrkiet kunne blive involveret i den amerikanskledede koalition, der udfører luftangreb mod de militante fra Islamisk Stat.

Det er med aftalen planen, at tyrkiske kampfly deltager i indsatsen.

Tyrkiet har allerede tidligere åbnet op for mere samarbejde med USA ved at lade amerikanske kampfly benytte en luftbase nær den syriske grænse, så koalitionens fly ikke skal flyve lige så langt for at bombe Islamisk Stats stillinger i Syrien.

Kursskiftet kom i juli i kølvandet på, at IS stod bag et angreb i Tyrkiet, og efter at USA i lang tid har lagt pres på landet for at få det til at spille en mere aktiv rolle i den internationale kamp mod gruppen.

Den tyrkiske deltagelse i at bekrige bevægelsen, der har trukket blodige spor hen over både Syrien og Irak, har i amerikanernes øjne været sparsom, da det tyrkiske militær har fokuseret mere på kampe med kurdiske separatister det kurdiske arbejderparti PKK.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip