Pep Guardiola toppede Fergusons liste over afløsere

Da Alex Ferguson stoppede sin glorværdige managerkarriere i Manchester United, blev han afløst af landsmanden David Moyes.

Men stod det til Ferguson, så havde den daværende Barcelona-træner, Pep Guardiola, taget over på Old Trafford.

- Jeg bad Pep (Guardiola, red.) om at ringe til mig, før han accepterede et tilbud fra en anden klub, men det skete ikke, og han trådte til i Bayern München i juli 2013, skriver Ferguson i sin nye bog "Leading".

Her forklarer Ferguson om processen, der førte til ansættelsen af David Moyes, som endte med at blive fyret i jobbet efter 10 måneder.

Faktisk var David Moyes blot Manchester Uniteds sjettevalg på posten.

- Da vi begyndte processen med at finde min afløser, konstaterede vi, at flere ønskelige kandidater ikke var tilgængelige. Det blev tydeligt, at Jose Mourinho havde lovet Roman Abramowich, at han ville returnere til Chelsea, og at Carlo Ancelotti ville afløse ham i Real Madrid.

- Vi vidste også, at Jurgen Klopp var glad i Borussia Dortmund og ville forlænge sin kontrakt, mens Louis van Gaal havde overtaget det hollandske landshold, der forsøgte at vinde VM i 2014, skriver Ferguson.

Valget faldt herefter på Moyes, som fik svært ved at løfte arven efter Fergusons imponerende karriere.

- Vi valgte David Moyes. Han havde været konsistent i sit job i Everton, hvor han havde haft en god periode på 11 år, og han havde appetit på mere. Desværre lykkedes det ikke for David af en eller anden grund, men processen var perfekt.

Da Moyes tiltrådte, skiftede han ud i staben omkring holdet og hentede sit eget hold af assistenter ind, og det var muligvis en fejl, vurderer Alex Ferguson.

- Jeg er sikker på, at der er ting, David ville gøre anderledes, hvis han havde muligheden for at gøre sin tid på Old Trafford om. Som f.eks. at beholde Mick Phelan (Fergusons assistent, red.), som ville have været en uvurderlig guide til de mange lag i klubben, som Ryan Giggs er det for Louis van Gaal.

- Der er ingen grund til pludselig at ændre de rutiner, som spillere er trygge ved. Det giver bagslag, ødelægger moralen og provokerer spillere til at stille spørgsmål til den nye managers motiver, fortæller Ferguson.

Alex Ferguson blev manager i Manchester United i 1986. Han vandt det engelske mesterskab 13 gange frem til sin afgang i 2013. Han vandt blandt andet den engelske FA Cup fem gange, Liga Cuppen fire gange og Champions League to gange med United.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip