Pernille Harder kåret til årets spiller hos kvinderne

Skrevet af admin

04/12/2015

Mest læste i dag

Hæderspriserne regner ned over den kvindelige, danske fodboldspiller Pernille Harder fra den svenske klub Linköping FC.

For nylig blev danskeren kåret som den mest værdifulde spiller i den bedste svenske række, MVP, og fredag blev Pernille Harder så kåret som årets bedste danske fodboldkvinde.

Det meddeler Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

Kåringen til Årets Kvindelige Fodboldspiller 2015 foregår i en afstemning blandt de øvrige danske spillere, som er medlemmer af Spillerforeningen, og det er således kolleger, der beslutter, hvem hæderen skal gå til.

Det er anden gang Pernille Harder kåres. Det skete også for den 23-årige spiller i 2012.

- Jeg er helt overvældet. Det er fedt at få så fin en anerkendelse for det, jeg har udrettet i løbet af sæsonen. Virkelig superfedt. Og jeg tager det som en cadeau.

- Lige nu vil jeg nyde det, og når jeg får det lidt på afstand, så skal jeg bruge priserne i år som benzin i de kommende år. Det handler om at præstere endnu bedre og udvikle mig endnu mere som fodboldspiller, siger Pernille Harder i meddelelsen.

Spillerforeningen har siden 2000 kåret den bedste kvindelige fodboldspiller i et forsøg på at gøre opmærksom på kvindefodbold. Alle medlemmer af Spillerforeningen kan afgive deres stemme.

I fjor blev Simone Boye kåret som årets bedste spiller, og siden 2010 er hæderen blandt andre tilfaldet Katrine S. Pedersen, Sanne Troelsgaard og Line Røddik ud over Pernille Harders to priser.

Den danske landsholdsangriber scorede i sæsonen 17 mål for sin klub i den bedste svenske række.

Her har hun samlet scoret 47 mål i 65 kampe siden skiftet til Linköping fra Skovbakken i 2012.

/ritzau/